Att ständigt leva emot sig själv

Känslan av att inte känna sig tillräcklig, att inte vara värd det alla andra är och ständigt trycka ner sig själv till botten, det var mitt liv och min vardag. Jag heter Linnea Jinnemark som skriver och det här är min historia.  Varje dag finns det en osäkerhet inom mig, varje dag har jag en röst i mitt huvud som klankar ner på mig själv och varje dag vaknar jag upp med en dålig känsla i kroppen. Självförtroende och självkänsla är något som aldrig varit med mig riktigt. Jag har svårt att se mig själv för den jag är, våga stå upp för mina åsikter och vara stolt. Jag vill gärna höra andras åsikter och synpunkter, låta andra gå före mig och ta mig själv i andra hand. När jag ser andra lyckliga, får det mig att må bra. Då vet jag att jag gjort någonting bra.  Jag tror vi alla har personer som man inte kommer bra överens med, personer som är ens fiender och ovänner. Det har iallafall jag och den ovännen har jag levt med i hela mitt liv. För det är inte en ovän jag bara kunnat flytta ifrån eller ta avstånd ifrån. Utan denna fiende och ovän lever i mig… Fiendet har fått mig att äta upp mig själv inifrån, fått mig att undvika allt som livet har att erbjuda. Jag har avstått från sociala sammanhang. Jag har levt med en ångest, en press och en stress om att hela tiden behöva träna.  Det är svårt att förklara känslorna som kommer, det ständiga nedtryckandet och att jag inte är värd de där. Många kommentarer som jag har fått är bla ”men bara ät” och jag önskar att det vore så lätt, det gör jag verkligen… Jag har alltid letat och velat bli bättre, smalare och någon annan än mig själv. När jag väl kommit dit har jag ändå inte varit nöjd. Då har jag hittat någonting annat att vara missnöjd med. Det är ett ständigt behov att hitta det ”perfekta” men jag tror jag börjar inse att det inte finns något perfekt. Vi alla är olika, vi alla ser ut på olika sätt och vi alla har olika intressen. Så är det bara.  Att ständigt leva mot sig själv är en stor förlust. Den du ska leva med livet ut är dig själv, försök ge dig själv det liv du vill se tillbaka på och le. Jag tog hjälp, jag klarade inte att övervinna min sjukdom själv. Jag har kämpat länge med att hitta den jag egentligen är, det har varit ett tuff resa. En resa med tårar, ångest men även stor lycka. Att stå här idag och se ett annat liv, se mig själv. Det är obeskrivligt. Leta inte efter det du inte har, se till det du faktiskt har och ta vara på det. Du är värd att må bra och du är unik precis som du är. Många kramar,  Linnea Jinnemark  Har du frågor om ätstörningar eller är osäker på om du eller någon närstående har en ätstörning? I vårt forum kan du ställa frågor och få tillgång till stärkande övningar. Du kan också göra vårt SCOFF-test, klicka här. Vi uppmuntrar alltid berörda till att söka professionell hjälp för egen eller närståendes räkning. Tillfrisknandet tar tid, men är fullt möjligt och det finns många behandlingsalternativ. Vi finns här för dig!
Progress me app preview Progress me app preview

Download our app and start your journey!