Våga leva

Som liten hade jag stora drömmar. Jag tog för mig av livet och världen kring mig var ett färgglatt pussel, där varje liten bit hade sin egen historia. Självklart fanns det även delar som inte passade in, men på något sätt var det då så enkelt att bara slänga bort den biten. Efter åren började de dåliga bitarna bli allt fler, och de bitarna som tidigare varit så vackra började bli gamla och färglösa. Livet blev svårare - men trots förvirringen kring vem jag var och vem jag ville vara, hittade jag tillslut en liten krokig väg som ledde mig dit jag är i dag. Å jag lärde mig så mycket på vägen.    Kärlek I livet finns det så mycket mer än att finna någon som vill vara med dig, och det finns så mycket mer än att må dåligt över någon som inte vill. Det finns så mycket fantastisk tid att spendera på att hitta dig själv utan att hoppas på att någon ska falla för dig på vägen - och det behöver inte vara jobbigt eller sorgligt. Du måste fylla dig själv med kärlek, inte någon annan. Gå på äventyr, klä upp dig för dig själv, dela med dig av din energi, le mycket. Gör allt med kärlek men romantisera inte livet som om du inte hade klarat dig utan någon att vara förälskad i. Lev för dig och var lycklig i dig själv. Det är inte mindre vackert.   Vänskap Många vänner kommer gå bakom ryggen på dig. Du kommer att slåss för dem och du kommer att bevittna saker som kommer att förändra dig föralltid. Du kommer att förlora bästa vänner som du trodde skulle finnas vid din sida för evigt. Du kommer att förstå att alla har ett förflutet. Du kommer att skratta, du kommer att gråta och ibland kommer du skämma ut dig själv - men någon gång kommer du att förstå att det inte spelar någon roll. Någon gång kommer du att luta dig tillbaka och inse att alla svåra saker endast händer personer som kan hantera dem. Att detta är den du är, och ingen ska någonsin försöka ändra dig; inklusive du själv. Livet är underbart, sedan är det ett helvete, och sedan är det underbart igen. Å mellan det underbara och det jobbiga är det vanligt och tråkigt och rutinerat. Andas in det underbara, håll ut genom det jobbiga och andas ut det vanliga. Jämför inte ditt kapitel ett med någon annans kapitel femton. Följ ditt eget öde och skriv din egen historia.   Lyssna Människor kommer säga saker för att dela dig på mitten, men det är du som har makten till att inte låta deras ord förvandlas till knivar som skär dig i bitar. Men tänk nu efter; hur många gånger har du förlorat din röst genom att berätta saker för någon som inte har lyssnat? Var inte den personen. En av de mest respektfulla sakerna du kan ge en annan människa är att lyssna. När du pratar upprepar du endast saker som du redan vet om, men när du lyssnar lär du dig ofta något nytt. En av de största kommunikationsmisstagen är att vi inte lyssnar för att förstå; vi lyssnar för att svara.   Lära Det är okej att känna sig förvirrad. Det är början till att lära sig något nytt. Du ska inte lära dig för att du måste utan för att kunskap är makt. Kunskap är något som ingen någonsin kan ta ifrån dig. Lär dig, för att du vill veta mer. Lär dig, för att du är nyfiken. Lär dig, för att det får dig att växa. Å när du har lärt dig, dela med dig av det.  
Progress me app preview Progress me app preview

Download our app and start your journey!