Vi måste hjälpas åt

Att psykisk ohälsa bland barn och ungdomar växer är inte längre någon nyhet. Vi lever i en värld av ångest och oro, samtidigt som tusentals människor försöker lindra problemen på olika sätt. Inte nog med att siffrorna ökar; nej, idag kan vi se ett tydligt tecken på att psykisk ohälsa växer i väldigt tidig ålder. Att försöka sätta ett finger på vad det är som är fel, vad som känns jobbigt och tungt - det är inte alltid lätt. Ångesten sveper förbi som en våg och sköljer över en med negativitet och oro. Det är svårt att veta vad som är så fruktansvärt när man känner att man drunknar samtidigt som man dör av törst.  I många lägen önskar jag att jag förstod. Att jag kanske kunde inse att jag inte var ensam. Under många år har jag känt mig fast i ett svart hål. Kämpat för att ta mig upp men alltid fallit ned på den mörka bottnen igen. Aldrig har jag bett någon om hjälp då jag varit för rädd att känna att jag lagt över min tunga last på någon annans axlar, och den hjälp jag faktiskt fått har jag valt att göra mig av med. Ibland kan det kännas som en demon i huvudet som försvinner och kommer tillbaka i perioder. Därför är man aldrig riktigt beredd, jag menar, hur ska man skydda sig själv mot sina egna tankar? Många gånger har jag bara låtit det hända. Låtit demonerna äta upp mig inifrån tills jag nästan inte har någon energi alls. Då ligger man bara där, dag ut och dag in. Det kommer att bli bättre. Kanske inte idag, och kanske inte heller imorgon - men det kommer att bli bättre. Om jag fick önska mig vad som helst så hade jag velat lägga en hand på alla er som känner att ni inte räcker, som känner att allt känns grått och meningslöst, som känner er bortglömda, oälskade. På alla er som någon gång, någonsin, känt det som jag fått känna, känt det som jag ofta känner. Å jag hade velat byta ut allt det där sorgliga mot glädje och lycka.   Den enda som kan rädda dig är du själv. Du måste tro på det. För ingen kan vara den du är, ingen kan göra det du gör. Det finns ingen som kan hjälpa dig, om du inte hjälper dig själv också. Jag vill hjälpa er, jag önskar att jag kunde hjälpa er alla. Men lova mig, att ni hjälper er själva också. SparaSpara
Progress me app preview Progress me app preview

Download our app and start your journey!