Gästinlägg: "Anorexin tog inte mitt liv. Jag valde livet, flera gånger om"

Det tog mig nästan 5 år att bli frisk.  Att jag idag är friskförklarad känns så underbart. Frisk för mig, innebär att vara fri. Att inte ständigt kontrollera vad man stoppar i sig eller fixera sig vid hur kroppen ser ut. Mäta, klämma och känna på magen och olika kroppsdelar. Det var mitt största problem.  Att TILLÅTA sig njuta av mat. Det var ett av de första stegen för mig till att bli frisk. Jag hade länge restriktioner kring vad jag fick äta och inte fick äta. Först när jag helt släppte mina ”regler” och faktiskt insåg att det inte var så farligt, DÅ hände det något. Mat, som så länge har varit min största rädsla och fiende blev min vän och njutning.  Acceptansen är också viktig vid ett tillfrisknade. Du måste lära dig att leva med din kropp. Din kropp kommer att förändras och bli större. Och det är FINT❤️ Istället för att stirra sig blind på vågen, öppna upp ögonen och se vad du har runt omkring dig. Din familj och dina vänner. Vad betyder dem för dig? Tror du att dem hade värderat dig högre om du väger några kilo mindre? NEJ!  Den största boven i dramat är du. Det är du som måste sänka kraven på dig själv. För att må bra behöver du sysselsätta dig med saker som gör dig lycklig. Åk till din bästa vän. Sätt er ner och prata om framtiden. Vad vill du med ditt liv? Planera saker ni ska göra tillsammans. Sätt er ner och ta en fika. NJUT!  Det gjorde jag. 5 år senare av självhat och ätstörningar står jag här. Lyckligare än någonsin! Jag umgås med vänner och familj. Jag kanske inte älskar mig själv, men jag kan i alla fall acceptera mig själv för den jag är.  Anorexin tog inte mitt liv. Jag valde livet, flera gånger om.  Glöm inte att..... DU ÄR SÅ UNDERBART FIN❤️ / Thea Nilsson, tillfrisknad från Anorexia Nervosa Har du frågor om ätstörningar eller är osäker på om du eller någon närstående har en ätstörning? I vårt forum kan du ställa frågor och få tillgång till stärkande övningar. Du kan också göra vårt SCOFF-test. Vi uppmuntrar alltid berörda till att söka professionell hjälp för egen eller närståendes räkning. Tillfrisknandet tar tid, men är fullt möjligt och det finns många behandlingsalternativ.   
Progress me app preview Progress me app preview

Download our app and start your journey!