Att älska någon som är högkänslig

Många av oss är vana vid att använda en liten del av sina kreativa ådror, dela med sig av en liten bit av sina sköra känslor och vattna världen med sina djupa tankar; men endast en droppe i taget. Men bland dessa människor finns det andra, andra som känner sig hjälplösa och missförstådda - som skär av hela den kreativa och känsliga ådran och låter hela hjärtat fyllas med blod som senare sköljer över precis allt som de gör. Det är fantastiskt att växa upp och känna att man har lätt för att uttrycka och känna, att ha medlidande och förstå hur andra mår - men det är också ett helvete att känna sig ensam då man konstant känner sig missförstådd, konstant känner sig rastlös och galen. Jag älskar människor som förstår. Som inte dömmer dig. Människor du kan prata med, där du inte känner att de kommer att vända det du säger emot dig. De tror inte på onödiga saker för de vet om att det alltid finns två sidor av varje historia. De ger dig en chans innan de dömmer dig. De lär känna dig för den du är och efter det har de en åsikt. Det är denna typ av människor du ska omringa dig med. Kreativa människor, drömmare. Människor som har en passion för något! De som kan berätta någonting du redan vet men som har den där speciella blicken i ögonen att du verkligen vill höra det igen. Människor som har något att berätta. Att vara med en känslig, kreativ person kan också vara svårt och om alla människor finns det alltid mycket att lära. Här kan man tala om personer som vi kategoriserar under beteckningen "konstnär". Många tror att konstnärer är skapare som Picasso och Van Gogh, men konstnärer som exempelvis Da Vinci var ju inte endast duktig på att måla utan var även en forskare. Det jag försöker säga är att alla konstnärer inte kan måla eller rita - det finns så mycket mer. Att vara en konstnär är att vara en skapare. En del skapar vackra skulpturer, en del skapar hus och trädgårdar. De är animationerna i våra absoluta favoritfilmer. De är karaktärerna som står på scen och gör historier till liv. De är de unga killarna och tjejerna som dansar ute på gatan och samlar in småmynt i sina skor. De designar din favoritkarusell på tivolit. De är drömmarna av dina vildaste fantasier och levererar allt till dig på papper. Något annat som vi också tar för givet är att alla konstnärer inte skapar saker vi kan se, utan även saker vi kan höra. Detta går som slag och trummor genom våra själar. Denna konst är musik. Musik är kärlek, det är passion, det är luften som vi andas; tro det eller ej! Något du bör veta då du faller för en konstnär är att du måste vara förstående. Alla har dåliga dagar, och en del tar de lite hårdare än andra. Jag älskar äktheten i människor, och jag kan inte säga annat än att kreativa, drömmande människor nog är de mest äkta och känsligaste personerna jag känner till - då de känner allting så väldigt djupt. Ibland är det som om hela helvetet öppnat upp sig, bara inspirationen är borta - för jag har också varit där. Jag har kastat saker i väggen, skrikit i flera timmar och dramatiskt slängt mig i soffan som Vivien Liegh. Å självklart kan jag överdramatisera, övertänka och mina känslor är så kraftiga att jag ibland inte kan stoppa dem. Men jag är inte ensam. Det finns så många känsliga, ärliga, kreativa människor och dessa personerna är de mest fantastiska människor jag vet. Så ifall du har någon i ditt liv som är känslig, en drömmare eller en konstnär. Ta hand om dem. De jobbar väldigt hårt med sig själva och för människor kring sig. Glöm inte bort det. SparaSpara
Progress me app preview Progress me app preview

Download our app and start your journey!