Kloka ord av Agneta Granqvist på Vallbyhage Rehab Center

För att skapa mer frihet och sinnesro i ditt liv, fundera inte på de områden där du inte har frid. Uppmärksamma istället de områden där du redan har skapat frihet och sinnesro.

Lite om Anorexi/Bulimi - Det tysta skriket!
. Du blir sjuk både i själen och i kroppen!
. Du upplever att du är stark men blir svag!
. Du skapar ett eget fängelse och bara du har nyckeln! Du kan behöva hjälp att finna den!
. Du förlorar glädjen!
. Du har en ständig kamp inom dig!
. Du blir ensam, även i sällskap med andra!
. Du identifierar dig med ditt tillstånd!
. Du utvecklar ritualer som kan bli tvång både i dina tankar och i verkligheten!
. Du utvecklar en viktfobi som styr dig-alltid!
. Du ljuger och skammen blir din följeslagare!
. Du blir lättretlig och du får ångest ofta!
. Du vet inte längre vem du är!
. Du har en felaktig kroppsuppfattning!
Allt detta och mer därtill har du skapat själv i dina tankar och i din kropp, men det går att bli frisk!
Det går att bli fri!
Det går att få tillbaka glädjen och en sund och sann livssituation!
Du behöver vara mer modig än rädd, du behöver bli sann mot dig själv, lyssna inåt. Du behöver hjälp med att sortera fram dig själv och sortera bort det sjuka!
/Agneta
Om Vallbyhage Rehab Center
1994 startade jag VallbyHage Rehab Center som då var en dagvård för svårt drabbade anorektiker och bulimiker. De hade avtal med sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt, socialförvaltningen, försäkringskassan och drev behandling i denna form i 8 år med mycket goda resultat.Agneta Granqvist är specialist på Anorexia nervosa / Bulimia nervosa samt krisbearbetning, psykosomatik, ångest, identitetsproblematik och relationsstörningar. Deras arbete kring kroppsuppfattning är uppdelat i tre moment där du får upptäcka din inre bild och uppfattning. Kanske är din inre bild en annan än verkligheten? Vid en viktförändring är det oerhört viktigt att din inre bild också förändras och detta sker tyvärr inte automatiskt. Det är också så att din inre bild betyder mycket mer än den intellektuella bilden av dig själv. Bli levande i din egen kropp och ingen kan berätta vad din sanning är.
Jag har själv fått hjälp av Agneta Granqvist och Vallbyhage och är en av många andra som gått därifrån med fantastiska resultat. Det är en ära att fortfarande ha kontakt med Agneta och att hon delat med sig av sina kloka ord.   Behöver du hjälp eller känner någon som behöver hjälp, tveka inte på att kontakta Vallbyhage. Hemsidan hittar ni på www.vallbyhage.se 
Progress me app preview Progress me app preview

Download our app and start your journey!